Yhdessä turvallisesti -kampanja

Pidetään yhteinen työpaikkamme turvallisena!

Työsuojeluviranomaiset haluavat kiinnittää kuntien huomiota yhteisten työpaikkojen haasteisiin Yhdessä turvallisesti -kampanjalla 28.2.–4.3.2022. Työpaikka on yhteinen, kun siellä työskentelee useiden työnantajien työntekijöitä tai yrittäjiä.  

Yhteisellä työpaikalla voi ilmetä turvallisuusriskejä, jotka liittyvät usein  

  • riittämättömään tiedonkulkuun,  
  • erilaisiin työskentely- ja työturvallisuuskulttuureihin, 
  • epäselviin vastuukysymyksiin sekä 
  • puutteelliseen töiden suunnitteluun,  
  • perehdyttämiseen ja  
  • vaarojen tunnistamiseen. 

Meneillään oleva voimakas työelämän muutos näkyy esimerkiksi kunnissa niin, monet palvelut tuotetaan nykyään ostopalveluna. Tästä johtuen kuntien työntekijät työskentelevät usein yhteisellä työpaikalla. Eri työnantajien ja yrittäjien toimiminen samalla työpaikalla voi olla sujuvaa, mutta tiedonkulku ja vaarojen tunnistaminen ei välttämättä ole työturvallisuuslain edellyttämällä tasolla. 

"Jokaisen yhteisellä työpaikalla toimivan työnantajan tai yrittäjän on huolehdittava siitä, että heidän toimintansa ei vaaranna toisten työntekijöiden turvallisuutta ja terveyttä. Näin turvataan myös työpaikan toimintaa. Esimerkiksi päiväkodin julkisivuremontti vaatii erilaisen suoja-alueen rajauksen kuin teollisuusalueella tehtävä remontti", kertoo työsuojelutarkastaja Laura Mäkilä

Kampanjaviikon aikana kerromme, kuinka yhteisen työnpaikan riskejä voi tunnistaa ja ehkäistä. Tälle sivulle päivitetään aineistoa, joka liittyy Yhdessä turvallisesti -kampanjaviikkoon. Löydät sivun kautta tiedotteemme, blogikirjoituksen, uutiskirjeemme sekä linkit some-viesteihimme. Tunnistat kampanjan somessa tunnisteella #yhdessäturvallisesti.

Kampanjamateriaali

Tiedustelut: 

Tarkastaja Laura Mäkilä, p. 0295 018 205, sähköposti: [email protected] 
Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue