Yleisenä tavoitteena on, että vähintään viisi prosenttia työntekijöistä on saanut ensiapukoulutuksen kertauskoulutuksineen. Tapaturmia voi sattua sekä isoilla että pienillä työpaikoilla. Ensiaputaitoisia henkilöitä täytyy olla myös pienissä työpaikoissa ja kiinteiden työpaikkojen ulkopuolella muista erillään pysyvästi tai pidempiaikaisesti työskentelevissä ryhmissä. Työpaikalla on oltava nähtävillä, ketkä ovat ensiaputaitoisia henkilöitä.
Tapaturma-alttiilla aloilla, kuten teollisuudessa, varastoinnissa, rakennusalalla, metsä- ja maataloudessa, kalastuksessa, alusten lastauksessa ja purkamisessa sekä kuljetustöissä on suosituksena
- vähintään yksi ensiapukoulutettu kussakin työkohteessa tai työvuorossa, jossa työskentelee alle 10 henkilöä
- vähintään yksi ensiaputaitoinen kutakin alkavaa 25 henkilöä kohti tai viisi prosenttia ensiaputaitoisia koko henkilöstövahvuudesta työkohteessa tai työvuorossa, jossa työskentelee 10 henkilöä tai enemmän.
Vähimmäisvaatimuksena voidaan pitää ensiavun peruskurssin tasoista peruskoulutusta ja noin kolmen vuoden välein käytyä kertauskurssia.
Tapaturmavaara voi olla erityinen työhön liittyvän hukkumisvaaran, syövyttävien ja myrkyllisten aineiden, sekä palo-, räjähdys- tai sähkötapaturmavaaran vuoksi. Erityisen tapaturmavaaran vuoksi voi olla perusteltua kouluttaa vähintään yksi ensiaputaitoinen kutakin viiden hengen ryhmää, työskentelyaluetta tai työvuoroa kohti. Koulutukseksi suositellaan työpaikan erityisvaaroihin painottuvaa ensiavun peruskurssia sekä kertausta keskimäärin puolentoista vuoden välein.
Kaikille sähkötöihin osallistuville sähköalan ammattihenkilöille työnjohdon ja käytönjohdon henkilöt mukaan luettuna sekä näissä töissä avustamaan opastetuille henkilöille suositellaan ensiapukoulutusta, johon sisältyy vähintään puhallus- ja painantaelvytyksen opettaminen käytännön harjoitusten avulla sekä palovammoihin annettava ensiapu.