Palkkainfo

Ajankohta: tiistaina 3.10.2023 kello 10–11
Kohderyhmä: työnantajat ja työntekijät sekä heidän edustajansa, työnhakijat, palkanlaskijat

Katso videotallenne.

Kuuntele podcast yleisökysymyksistä.

Huom! Katso myös Palkkainfon jatko-osa (31.1.2024).

Sisältö ja esitysmateriaali

Avaa esitysmateriaali tästä (pdf).

Palkkainfo antaa perustiedot siitä, miten palkka Suomessa määräytyy. Se auttaa ymmärtämään, mitä palkasta voi sopia ja mitä ei. Infossa kerrotaan myös, mitä työntekijän tai työnhakijan kannattaa ottaa huomioon, kun hän sopii palkasta työnantajan kanssa. 

Palkkainfossa käydään läpi työehtosopimusjärjestelmää, palkkalaskelmaa ja työsuojeluviranomaisen roolia palkkaan liittyvissä kysymyksissä. Infossa kerrotaan myös, mitä tulee huomioida silloin, kun alalla ei ole vähimmäispalkkaa. 

Tässä infossa keskitytään palkkauksen työoikeudelliseen puoleen. Siinä ei käsitellä esimerkiksi verotukseen tai palkkaturvaan liittyviä kysymyksiä.

Huom: Aiemmasta tiedosta poiketen työaikaan liittyviä korvauksia ja muita palkkauksen erityiskysymyksiä ei käsitellä tässä infossa vaan Palkkainfon jatko-osassa, joka järjestetään alkuvuodesta 2024.

Tilaisuuden yleisökysymyksiä käsitellään erillisessä podcastissa, joka julkaistaan verkkoseminaarin jälkeen. 

Kouluttajana toimii lakimies Aki Eriksson Lounais-Suomen aluehallintovirastosta. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. 

Katso videotallenne

Kuuntele podcast yleisökysymyksistä

Lakimiehet Aki Eriksson ja Tiia Keltto vastaavat podcastissa verkkoseminaariyleisön kysymyksiin. Jos haluat hypätä suoraan itseäsi kiinnostavaan kysymykseen, niin avaa podcast YouTubessa. Videon kuvauskentässä on sisällysluettelo, jossa on linkit jakson eri kohtiin. 

 

Lisätietoa: 
Lakimies Aki Eriksson
Viestintäasiantuntija Virpi Vento
sähköpostit muotoa [email protected]