Verkkoseminaari: Asiantuntijatyön työaikakysymykset

Ajankohta: ke 5.5.2021 klo 15–16.30 (luento klo 15–16, yleisökysymysten käsittely klo 16–16.30)
Kohderyhmä: Työnantajien ja työntekijöiden edustajat, erityisesti toimihenkilövaltaisilla aloilla

Katso videotallenne

Sisältö ja esitysmateriaali

Avaa infon esitysmateriaali tästä (pdf). 
Vastauksia yleisön kysymyksiin (pdf).

Verkkoseminaarin aiheet:

  • soveltamisala: millaiset työt kuuluvat työaikalain piiriin? 
  • työaikaratkaisut: joustava työaika, liukuva työaika, työaikapankki
  • työaikakuormitus 

Uusi työaikalaki astui voimaan 1.1.2020. Uudistuksessa lisättiin työaikajoustoja ja päivitettiin lakia muutenkin vastaamaan modernin työelämän ja tietoyhteiskunnan tarpeita. Asiantuntijatyön työaikojen näkökulmasta keskeisimmät uudistukset liittyivät lain soveltamisalaan, liukuvaan työaikaan, joustotyöaikaan ja työaikapankkiin. 

Verkkoseminaarissa käsittelemme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Missä töissä ei sovelleta työaikalakia? Mitä tarkoittaa työaika-autonomia? Entä mitä työpaikalla tulee sopia joustavaan työaikaan liittyen ja miten työajan seuranta järjestetään tässä työaikamuodossa? Miten työaikapankki toimii ja mitä eriä sinne saa siirtää? Käsittelemme myös työaikaan liittyviä kuormitustekijöitä ja työaikakuormituksen hallinnan keinoja. Kouluttajina toimivat lakimies Aki Eriksson ja ylitarkastaja Päivi Laakso.

Huomaathan, että tässä verkkoseminaarissa pureudumme työaikakysymyksiin nimenomaan työaikalain näkökulmasta. Työehtosopimusten määräyksiin ja tulkintakysymyksiin ei syvennytä.

Verkkoseminaarin lopussa vastaamme yleisön etukäteen lähettämiin kysymyksiin puolen tunnin ajan. Voit kertoa kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä. 26.4. mennessä saapuneista kysymyksistä valitsemme osan verkkoseminaarissa käsiteltäväksi. Voit esittää asiantuntijoillemme kysymyksiä myös tilaisuuden aikana chatissa. 

Lisätietoa: 
Viestintäasiantuntija Virpi Vento, [email protected]