Luvat ja ilmoitukset - Asbesti

Asbestipurkutyön tekeminen edellyttää:

  1. Asbestipurkutyölupa. Asbestipurkutyön tekeminen edellyttää työsuojeluviranomaisen myöntämää asbestipurkutyölupaa. Asbestipurkutyölupa myönnetään yritykselle tai yksityiselle elinkeinonharjoittajalle. Lupaviranomaisena toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue, joka käsittelee asbestipurkutyölupahakemukset koko Suomen alueella.
  2. Asbestipurkutyöhön pätevä henkilöstö. Asbestipurkutyön tekemiseen saa käyttää vain sellaista henkilöä, joka on rekisteröity asbestipurkutyötyöhön pätevien henkilöiden rekisteriin. Rekisteröintipyynnöt käsittelee lupaviranomaisena toimiva Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.
  3. Ennakkoilmoitus asbestipurkutyöstä työsuojeluviranomaiselle. Ennen asbestipurkutyön aloittamista pitää tehdä ilmoitus alueelliselle työsuojeluviranomaiselle eli sen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle, jonka alueella purkutyö tehdään.
Huom! Asbestipurkutyön ennakkoilmoitus -verkkolomake on siirretty aluehallinnon asiointipalveluun. Lomakkeen käyttö edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Tunnistautuminen on turvallista ja helppoa. ​​​​​​​Ohjeet ja linkki verkkolomakkeeseen löytyvät tältä sivulta kohdasta Asbestipurkutyön ennakkoilmoitus.

Asbesti - plussisällöt

Luvat ja ilmoitukset - Asbesti - Rekisterit

Asbestipurkutyötä koskevat työsuojeluviranomaisen ylläpitämät rekisterit

Asbesti - plussisällöt - rekisterit

Luvat ja ilmoitukset - Asbesti - Muualla tyosuojelu.fissä