Verkkoseminaari: Vuokratyönantaja – välitätkö oikein?

Ajankohta: 14.10.2021 klo 14–15.

Työsuojeluviranomaisten verkkoseminaarissa käsitellään vuokratyönantajan velvollisuuksia ja sitä, milloin työn välittäminen on alihankintaa ja milloin vuokratyötä. Tiesithän, että vuokratyötä tai alihankintaa tilatessasi, sinun tulee noudattaa tilaajavastuulakia.

Seminaarissa käydään läpi työsuojelutarkastuksilla tehtyjen valvontahavaintojen lisäksi asiakasyhteydenottojen pohjalta nousseita kysymyksiä.

Avaa infon esitysmateriaali tästä.

Verkkoseminaarin videotallenne:

Työlainsäädännön työnantajavelvoitteet

Verkkoseminaarin aiheina ovat muun muassa työsuojeluvalvonnan havainnot turvallisuuden hallinnasta, työterveydestä sekä jaetusta työsuojeluvastuusta. Työlainsäädännön työnantajavelvoitteet koskevat myös vuokratyötä työnteon kestosta riippumatta. 
Verkkoseminaarin tavoitteena on vaikuttaa siihen, että vuokratyönantajat tunnistavat työnantajavelvollisuutensa sekä siihen liittyvät vastuut. Vuokratyössä erityispiirteenä on tavanomaisen työsuhteen vastuiden jakautuminen kahden osapuolen sijaan kolmelle eri osapuolelle.

Tiljaajavastuulakia noudatettava

Verkkoseminaarissa käsitellään lisäksi vuokratyönantajan tilaajavastuuta. Vuokratyötä tai alihankintaa tilaavan yrityksen tulee noudattaa tilaajavastuulakia sopimuksia solmiessaan. Tilaajayrityksen tulee hankkia laissa vaaditut selvitykset sopimuskumppanistaan ennen sopimuksen solmimista. Näitä selvityksiä ovat esimerkiksi selvitys verojen maksusta, todistus työntekijöiden eläkevakuuttamisesta ja selvitys työterveyshuollon järjestämisestä. Tilaajavastuulain mukaiset selvitykset tulee hankkia myös ulkomaisesta sopimuskumppanista.

Lisätietoja:
Viestintäasiantuntija Risto Eronen, sähköposti: [email protected]