Verkkoseminaari: Tilaajavastuuinfo uusiutuvan energian alan toimijoille

Ajankohta: 17.4.2024 klo 10–11
Kohderyhmä: Uusiutuvan energian alan toimijat, jotka käyttävät alihankintaa ja/tai vuokratyövoimaa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Avaa esitysmateriaali tästä (pdf)

Ilmoittaudu verkkoseminaariin

Verkkoseminaarin tavoitteena on antaa selkeä käsitys tilaajana toimiville yrityksille ja yhteisöille, mitä kaikkea heidän tulee tilaajavastuulain mukaan huomioida, kun he ostavat alihankintatyötä tai käyttävät vuokratyövoimaa. Verkkoseminaarissa kerromme, milloin tilaajavastuulakia sovelletaan sekä mitä selvityksiä tilaajan tulee hankkia suomalaisista ja ulkomaisista yrityksistä.

Kouluttajina toimivat tilaajavastuutarkastajat Joonas Heinilä ja Marika Vaccariello Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Verkkoseminaari tallennetaan, ja tallenne julkaistaan tällä sivulla. Toivomme, että tilaajat jakavat tätä kutsua edelleen alihankkijoilleen.

Ala on tänä vuonna tilaajavastuuvalvonnan kohteena

Työsuojeluviranomainen kohdistaa tänä vuonna uusiutuvan energian alan toimijoihin tilaajavastuuvalvontaa. Tarkastuksia tehdään eri puolilla Suomea yrityksiin ja yhteisöihin, jotka käyttävät alihankintaa tai vuokratyövoimaa. Tarkastuksilla valvotaan, että tilaaja on ennen sopimuksen solmimista varmistanut, että sen sopimuskumppanit täyttävät lakisääteiset velvoitteensa, kuten eläkemaksut ja verot.

Tilaajavastuulain tarkoituksena on edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua ja työehtojen noudattamista työmarkkinoilla. Tilaajavastuulain laiminlyönneistä voidaan määrätä laiminlyöntimaksu 2 110–21 100 euroa tai korotettu laiminlyöntimaksu 21 100–68 500 euroa.

Voit esittää kysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä ja chatissa

Onko mielessäsi jokin tilaajavastuuta koskeva kysymys, johon toivot vastausta verkkoseminaarissa? Voit kertoa kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä. 10.4.2024 mennessä saapuneet kysymykset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan verkkoseminaarin esityksissä.

Voit myös esittää kysymyksiä verkkoseminaarin aikana chatissa.

Lisätietoa:
Viestintäasiantuntija Virpi Vento
sähköposti muotoa [email protected]

Tilaajavastuuinfon mainos. Kuvassa tuulivoimaloita.

 

Muualla Tyosuojelu.fissä: Tilaajavastuuinfo uusiutuvan energian alan toimijoille