EU ehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksia työsuojeluviranomaisten valvontakampanjalla

Mediatiedote 15.3.2022

Tänään 15.3. alkaa Euroopan Unionin jäsenmaiden toteuttama Terveellinen työ – Työn keventämisen keinot käyttöön -työsuojelun valvontakampanja, jolla pyritään ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia (TULE).  Maakohtaiset työsuojelutarkastukset tehdään maalis-kesäkuun aikana.

Kampanjassa keskitytään TULE-sairauksien riskeihin toistotyössä ja käsin tapahtuvassa taakkojen käsittelyssä. Kampanjan työsuojelutarkastukset tehdään seuraaville toimialoille: terveyspalvelut ja sosiaalihuolto, liikennettä palveleva toiminta ja kuriiritoiminta, elintarvike- ja juomateollisuus sekä rakennusala.

Kampanjan tavoitteena on edistää työpaikoilla työterveyteen ja työturvallisuuteen sekä riskinhallintaan liittyviä toimenpiteitä TULE-sairauksien ehkäisemiseksi. Kampanja pyrkii edistämään TULE-sairauksien osalta tasapuolisia toimintaedellytyksiä niin, että EU:ssa työterveys ja -turvallisuus on työntekijöillä samalla tasolla ja yrityksillä on samat kilpailuolosuhteet.

Terveellinen työ – Työn keventämisen keinot käyttöön -työsuojelun valvontakampanjan viralliselta sivulta löydät tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisemisestä.

Lisätiedot:
Ylitarkastaja Jukka Polari, p. 0295 018 172, sähköposti: [email protected]
Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue