Viranomaisten tarkastuksiin valmistava verkkoseminaari 20.1. - Mitä laki edellyttää köysiratojen ja sähkölaitteiden turvallisuudelta?

Verkkouutinen 9.1.2021

Viranomaiset tekevät kevättalvella 2021 tarkastuksia hiihtokeskuksiin eri puolella Suomea. Valvonnassa on aiemmin havaittu monenlaisia puutteita köysiratalaitteistojen ja sähkölaitteiden turvallisuudessa. Siksi työsuojeluviranomaiset (AVI työsuojelu) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestävät yhdessä verkkoseminaarin, jossa annetaan neuvoja ja opastusta asioiden saattamiseksi lainsäädännön edellyttämään kuntoon.

Verkkoseminaari on tarkoitettu yritysten, kuntien, yhdistysten ja urheiluseurojen ylläpitämien kaikentyyppisten hiihtokeskusten toimijoille. Kohderyhmää ovat mm. hiihtokeskusten työnantajat, köysiratalaitteistoja käyttävät työntekijät, köysiratalaitteistoista vastuussa olevat henkilöt, eri hissityyppien vastaavat hoitajat ja työsuojeluvaltuutetut.

Asiantuntijat vastaavat chatissa yleisön kysymyksiin verkkoseminaarin aikana. Kysymyksiä voi kirjoittaa chatiin myös etukäteen.

Ajankohta on keskiviikko 20.1.2021 kello 13-14. Ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.

Hiihtokeskus webinaari