InfoFinland-sivustolla kerrotaan työelämästä myös ukrainaksi

Verkkouutinen 16.5.2023

InfoFinland-sivustolle on koottu 12 kielellä tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Huhtikuussa 2023 sivuston Työ ja yrittäjyys -osio julkaistiin ukrainaksi. Työsuojeluviranomainen on ollut mukana tekemässä sen sisältöä. 

InfoFinland on Helsingin kaupungin ylläpitämä monikielinen verkkosivusto. Se tarjoaa luotettavaa tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä ja vapaa-ajasta. Sivustoa tehdään yhteistyössä viranomaisten kanssa ja sen sisältöä ylläpidetään jatkuvasti.

Työsuojeluviranomainen on ollut mukana varmistamassa, että sivusto tarjoaa työntekijöille ja työnhakijoille olennaiset tiedot heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työelämässä. Tavoitteena on siten vähentää ulkomaalaisten riskiä joutua työperäisen hyväksikäytön kohteiksi Suomessa. 

InfoFinlandin Työ- ja yrittäjyys -osiossa kerrotaan työn hakemisesta, yrittäjyydestä, palkasta, työajasta, lomista, työttömyysturvasta, veroista ja suomalaisesta työkulttuurista. Osiossa muun muassa muistutetaan, ettei pelkkä toimeksiantosopimus tee kenestäkään yrittäjää. Samalla kerrotaan, mitä asioita kannattaa varmistaa, jos työskentelee esimerkiksi niin sanottuna kevytyrittäjänä. 

InfoFinland-sivusto on yksi väylä kertoa Ukrainasta paenneille heidän oikeuksistaan Suomen työelämässä.

Tutustu InfoFinland-sivustoon: https://www.infofinland.fi.