Telinetorstain valvonnan tulos — puutteita joka toisella rakennustyömaalla

Verkkouutinen 8.5.2024

Työsuojeluviranomaiset valvoivat huhtikuussa tehostetusti rakennustyömaiden telinetyöskentelyä ympäri Suomea. Suurin osa tarkastuksista toteutettiin Telinetorstaina 18. huhtikuuta. Työsuojelutarkastajat havaitsivat puutteita telineiden rakenteellisessa turvallisuudessa yli joka toisella tarkastukselle. Puutteita oli muun muassa kaidejärjestelyssä ja aukkosuojauksessa.

Kokoa telineet käyttöohjeen mukaan ja tarkasta ne säännöllisesti

”Tyypillinen puute liittyy rakennustelineen ja rakennuksen välimatkaan. Väli ei saa olla ilman turvakaidetta yli 25 senttimetriä, sillä isompi väli aiheuttaa putoamisvaaran”, kertoo tarkastaja Henri Peltonen

Sen sijaan esimerkiksi niin sanotut telinekortit olivat pääosin kunnossa. Telinekorteissa täytyy olla muun muassa työtelineen suurin sallittu kuorma ja telineelle tehdyt aiemmat tarkastukset.

”Monella työpaikalla unohtuu, että telineet tulee koota ja niitä tulee käyttää käyttöohjeen mukaisesti. Kun telineet tarkastetaan päätoteuttajan viikoittaisissa kunnossapitotarkastuksissa asianmukaisesti ja telineiden turvallisuutta tarkkaillaan jatkuvasti, voi telineillä työskennellä turvallisesti”, muistuttaa tarkastaja Henri Peltonen.


Lisätiedot:
Tarkastaja Henri Peltonen, etunimi.sukunimi[at]avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto