Työsuojelutarkastuksia kohdennetusti Telinetorstaina 18.4.

Verkkouutinen 18.4.2024

Työsuojelun vastuualueiden tarkastajat osallistuvat valtakunnallisesti Rakennusteollisuus RT:n, Rakennusliiton ry:n ja Työturvallisuuskeskuksen Telinetorstai-teemapäivään 18.4.2024.

Teemapäivän työsuojeluvalvonnan tavoitteena on muistuttaa ja tiedottaa vaaroista, jotka liittyvät telinetöiden pystytykseen ja purkamiseen sekä aiheutuvat puutteellisten telineiden käytöstä. Yhteisenä tavoitteena on estää työtapaturmia, jotka aiheutuvat putoamisesta, putoavista esineistä ja tarvikkeista sekä telinerakenteiden pettämisestä.

Jokainen putoamistapaturma on estettävissä

Viime vuonna rakennusalan työsuojelutarkastajat käsittelivät telineitä noin 1 900 tarkastuksella. Näissä tarkastuksissa joka kolmannella havaittiin puutteita telineiden turvallisuudessa.
 
"Yksi vaarallisimmista työvaiheista rakennuksilla on korkeiden julkisivutelineiden kasaaminen ja purkaminen. Henkilökohtaisen putoamissuojauksen laiminlyönnit telineiden pystytyksen ja purun aikana ovat työsuojeluviranomaisen näkemyksen mukaan huolestuttava ilmiö. Jokainen putoamistapaturma on estettävissä", kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto

Telineturvallisuus on nostettu yhdeksi päiväksi rakennusalan työsuojeluvalvonnan teemaksi, mikä alleviivaa asian tärkeyttä. 

Lue lisää blogistamme.

Lisätiedot: 

Ylitarkastaja Mikko Koivisto, 0295 018 672, etunimi.sukunimi[at]avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto