Asbestipölyltä suojautumisessa puutteita rakennustyömailla

Mediatiedote 19.1.2022

Työsuojeluviranomaisten valvontahavaintojen mukaan osalla asbestipurkutyömaista suojaudutaan asbestipölyn vaaroihin edelleen puutteellisesti. Vuonna 2021 työsuojeluviranomaiset tekivät noin reilut 350 asbestiin liittyvää työsuojelutarkastusta.

”Työmailla oli eniten puutteita asbestipölyn hallinnan suojauksessa ja asbestityön ennakkoilmoituksissa. Myös työntekijöiden asbestialtistumisen seurantamittaukissa on havaittu paljon puutteita”, kertoo Mikko Koivisto.

Sen sijaan rakennushankkeiden asbestiluvat olivat pääosin kunnossa.

Valvonnalla työsuojeluviranomaiset (avi) pyrkivät siihen, että työnantajat ja muut lainsäädännön mukaisesti vastuussa olevat tahot noudattavat asbestipurkutyön työturvallisuuden lainsäädäntöä.

Lisätietoja asbestipurkutyön ehdoista: https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/rakennusala/asbesti​​​​​​​

Lisätiedot:
Ylitarkastaja Mikko Koivisto p. 0295 018 672, sähköposti: [email protected]
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Tekstikollaasi. Korjausrakentaja, mitä teet, jos törmäät asbestiin. Asbestivaara, pölyn hengittäminen vaarallista! Rakennuttajan on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä. Astesipurkutyö on luvanvaraista ammattilaisten työtä. Lisäksi työsuojeluhallinnon verkkopalvelun logo Tyosuojelu.fi ja aluehalintoviraston työsuojelun vastuualueen logo.​​​​​​​