Lisää tarkastuksia asiointipalvelun piiriin

Verkkouutinen 13.12.2022

Aiempaa useampi työnantaja voi ensi vuonna asioida työsuojeluviranomaisen kanssa asiointipalvelun kautta. Palvelun avulla voi ilmoittaa viranomaiselle, että tarkastuksella havaittu epäkohta on korjattu. Palvelussa työnantaja voi myös tehdä itsearvioinnin työpaikan työturvallisuuden hallinnasta. Työntekijät voivat jatkossa tehdä valvontapyynnön työtodistusasian lisäksi muista työsuhdeasioista. 

Asiointipalveluun pääsee Tyosuojelu.fi -verkkopalvelun kautta. Sivustolta löytyy lyhyet kuvaukset käytössä olevista palveluista.

Asiointipalvelun käyttö edellyttää käyttäjältä tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  Jos toimit työsuojelupäällikkönä tai työnantajasi sijaisena, pyydä työnantajaltasi valtuutta ilmoittaa työsuojelun tietoja asiointipalveluun. Valtuutta voit hakea täältä. Tarkemmin voit perehtyä asiaan Suomi.fi-valtuutusohjeista. Julkisyhteisöjä koskeva ohjeistus löytyy täältä. Hakemukseen on myös suora linkki.

Työsuojeluviranomaisen asiointipalvelussa saat asiasi käsittelyyn aiempaa nopeammin, eikä papereiden tai kuvien lähettely kirje- tai sähköpostissa ole tarpeen. Voit myös seurata reaaliajassa asiasi käsittelyn etenemistä ja esittää käsittelijälle kysymyksiä. 

Palvelut työnantajille ja työntekijöille    

Palvelun kautta työnantaja voi toimittaa pyydettyjä tarkastuksiin liittyviä selvityksiä jatkossa entistä useammista tarkastuksista. Palvelua laajennetaan niin, että jo nyt käytössä olevan työtodistusasian valvontapyynnön lisäksi työntekijät voivat tehdä myös muita työsuhdeasioita koskevia valvontapyyntöjä, esimerkiksi palkkalaskelmasta, palvelun kautta. 

Lisätietoja palvelusta:
Ylitarkastaja Antti Ikonen, [email protected]
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Erityisasiantuntija Petri Laakkonen, [email protected]
Työsuojelun vastuualue, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto